Rasera inte sjukvården!

Ett Flertal av överläkarna på kirurgkliniken i Lycksele har skrivit en väldigt bra debattartikel i både VK och Folkbladet. De ifrågasätter starkt det beslut som tagits av landstingets politiker att införa länskliniker. Kirurgkliniken i Lycksele är en välorganiserad, välfungerande och effektiv klinik som opererar ett stort antal patienter varje år. De har inte haft en stafettläkare på 8 år utan har drivit verksamheten med fast anställda kirurger. Denna beskrivning av kirurgkliniken borde signalera till landstinget att inte röra organisationen eller tillhörigheten. Samma sak gäller ögonkliniken i Lycksele som även dom är en välfungerande och effektiv klinik, den ska landstinget också rasera och göra länsklinik av. Stordrift är inte alla gånger att föredra och omorganisationer måste ske med mål att effektivisera och höja kvaliteten på den befintliga verksamheten. I detta fall ser jag inga sådana vinster utan precis tvärtom. Det beslut om att inrätta länskliniker är endast för att centralisera alla beslut till Umeå.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jonas E

    Det låter som om ”någon” bara räknat delvis, då sjuktransporter förmodligen skulle äta upp all möjlig ekonomisk vinst ….. lite som att lägga ner byaskolor och upptäcka att skolskjutsarna blir dyrare än att ha kvar skolor alltså !….. Dumsnålheten har ibland inga gränser – oavsett politisk härkomst !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.