Fler och fler förstår konsekvenerna!

Tobias Baudin fackförbundet Kommunals ordförande gick ut i lördagens Dagens Industri ut och kritiserade Reepalu utredningens krav på ett totalt vinststopp i vård, skola och omsorg. Det är en intressant svängning av retorik och jag förstår att även det stora röda partiet är öppen för förhandling i frågan eftersom de redan nu vet att de kommer att förlora votering i riksdagen. Jag tycker det är intressant att se hur mycket Stefan Löfven är beredd att förlora bara för att gå Jonas Sjöstedt till mötes. Är det verkligen värt att köpa (V):s röster och få alla andra emot sig i en betydelsefull fråga som skulle få katastrofala konsekvenser om gick igenom. Tacksamt är dock att fler och fler förstår konsekvenserna av den stora utredning som gjorts och diskussionerna börjar plana ut på en mer rimlig nivå.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.