Sverige behöver fler företag inte färre!

Vad är det som driver Sveriges utveckling framåt? Ett svar på den frågan är företagande. Joachim Östergårds som driver företaget Geoteam i Umeå skriver på Svenskt Näringslivs hemsida mycket klokt om konsekvenserna av regeringens förslag om förändrade 3:12 regler. Regelverket är väldigt komplicerat och infördes för att hantera spänningar vid beskattning mellan inkomst av tjänst och på företagande. De nya förslaget på regelverk innebär att möjligheterna att ta ut utdelning från sitt företag försvåras och möjligheterna att erbjuda medarbetare ett delägarskap försvåras. För många låter förändringarna inte så märkvärdiga men dessa drabbar fåmansföretag, små och medelstora företag vilket idag innebär ca 99% av Sveriges alla företag. Detta är ytterliggare ett slag mot företagsamhet och det är fel väg att gå för att utveckla Sverige. Vi behöver fler företag inte färre!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Leif

  Östgårds vill ju att ni skall regera med nazisterna i SD, kolla hans facebook!!!

  Bör en sådan förvirrad människa företräda Borgerliga intressen? Eller tänker ni göra om samma misstag som man gjorde i tyskland på 30-talet?

  Är ni nazister eller står ni upp för alla? Välj sida!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du läser verkligen in precis det du vill. Det jag tar upp i mitt inlägg handlar om regeringens ambition att försvåra för företag att driva verksamhet. Trist att du läser in så mycket annat som inte någon annan gör.

  • NB

   Hördudu Leif, håll dig till ämnet. Det där nazistköret är man ju less på och det leder ingen diskussion framåt.
   Försök i stället förklara varför ni socialister hatar företagare och på alla sätt försöker klämma åt dom, som nu i fallet med de nya 3:12 reglerna. Men det är naturligtvis svårare än att strössla ett svar med invektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.