VI måste våga tänka annorlunda!

Det är så intressant att läsa insändare som ondgör sig över de anpassningar som Socialnämnden i Lycksele måste göra för att ha en budget i balans, hur många som använder sig av viskleken och tror på vad den sista i ringen har för budskap. Det hade varit klädsamt om man istället la lite tid på att ta reda på fakta och vad de beslutade anpassningarna innebär. Anpassningsåtgärderna för exempelvis verksamhetsområde Stöd Vård och omsorg där bla. hemtjänst, äldreomsorg, hälso och sjukvård ingår har fått anpassningar på 2%. Det innebär inte att någon ställs ut på gatan inte heller att alla äldre kommer att leva ett liv i misär som flera insändare har antytt. Jag tycker vi måste se en verklighet vi står inför, att vi får lägre skatteintäkter samtidigt som vi får en allt mer åldrande befolkning. Hur ska vi lösa de utmaningar vi står inför om vi inte anpassar oss inför faktum. Beslutet som en enig Socialnämnd har tagit innebär att vi måste tänka smartare, se nya möjligheter och våga se att förändringar inte är av ondo utan det kan bli bättre verksamheter om vi vågar tänka annorlunda.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Leif

  ”Jag tycker vi måste se en verklighet vi står inför, att vi får lägre skatteintäkter samtidigt som vi får en allt mer åldrande befolkning. ”

  Kan slå vad att om du dricker 3 flaskor vin ikväll kommer du oavbrutet prata om att sänka skatterna om man frågar dig något politiskt.

  Så hur går det ihop? Ser det inte, ser du?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Oförskämda kommentarer av detta slag förtjänar inte ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.