Arbetsmiljön i fokus!

Det är ett stort fokus på hur vår vård och omsorg ska kunna fortsätta utvecklas samtidigt som vi ska ha en ekonomi i balans. Hela vård och omsorgssektorn har genomgått en stor förändring och förväntas anpassa sig till den verklighet vi befinner oss i. Ett område där vi ser stora svårigheter med anpassning är utmaningen att erbjuda en bra arbetsmiljö så att medarbetarna stannar kvar inom vård och omsorg. I dag ser vi en stor flykt från de traditionella arbetsgivarna inom vård och omsorg in i bemanningsföretag. Detta har medfört en ökad kostnad för kommuner och landsting med 650 miljoner kronor bara under 2016. 650 miljoner kronor är pengar vi kunde ha använt på ett betydligt bättre sätt. Jag tror inte alltid att det är en högre lön som lockar på ett bemanningsföretag, en stor faktor är att arbetsmiljön i ett bemanningsföretag är helt annorlunda jämfört med traditionell vård och omsorg. Ska vi lösa denna utmaning och få våra medarbetare att stanna kvar och orka arbeta inom vård och omsorg krävs ett gemensamt handlingsprogram för att lösa denna utmaning. Arbetsmiljön är en stor del i denna utmaning,

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.