Fel väg att gå!

En av de stora nyheterna i media denna vecka är att antalet personer i Västerbotten som får avslag på sin sjukförsäkring har ökat med nästan det dubbla det senaste året. Försäkringskassan har fått nya direktiv från regeringen att minska sjuktalen och då ökar avslagen på sjukskrivningar. Denna fråga är inte ny och har varit i fokus de senaste åren . Enligt ansvarig minister är det arbetsgivarnas ansvar att rehabilitera sina medarbetare och regeringen har tillskjutit pengar för att detta ska ske. Försäkringskassan å sin sida har fått direktiv att avslå sjukintyg. I media sitter företrädare för försäkringskassan och säger att sjukvården skriver för dåliga intyg och det är en av anledningarna till varför fler får avslag. Jag tycker att försäkringskassan gör det enkelt för sig när de avslår betydligt fler sjukintyg idag istället för att fundera på varför personerna är sjukskrivna. Den önskade effekten att minska sjuktalen uppnås inte med att avslå sjukskrivningar .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag skyller inte på någon, enbart ett konstaterande av fakta. Det är tyvärr lite trist när du inte kan tolerera kommentarer av den rödgröna regeringen när det var mer än tillåtet att fullkomligt tillintetgöra Alliansen i denna fråga. Klädsamt om verkligheten kunde vara i fokus istället för ideologi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.