Klädsamt om man förstår vad man uttalar sig om!

Dagens artikel i VK som handlar om Medicinkonultens protester mot Reepaluutredningen speglar en sida av hur katastrofalt förslaget slår. Enligt Finansdepartementet så är det ett rekordstort antal remissvar som kommit in som alla har synpunkter på utredningen. Skatteverket och Konkurrensverket är två stora remissinstanser som båda har synpunkter på hur illa förslaget slår mot små och medelstora företag inom sektorn vård, skola och omsorg. Reepalus förslag är väldigt komplicerat skrivet och det är få som egentligen förstår innebörden av förslaget. I VK:s artikel har Kommunstyrelsens ordförande i Lycksele uttalat sig och uttrycker sin misstro till vad Reepalus förslag innebär för ex Medicinkonsulten. Jag har förståelse att Lilly Bäcklund(S) inte har läst utredningen och därför inte heller förstår innebörden av utredningens förslag. Det vore därför klädsamt om Bäcklund inte uttalar sin misstro mot något hon inte förstår utan istället sätter sig in i fakta och sedan uttalar sig.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.