Den snedvridna tolkningen av Reepaluutredningen fortsätter!

Media fortsätter sin vinkling av Reepalus utredning på ett sätt som blir mer och mer ofattbart. I gårdagens P4 Västerbotten intervjuades Centerpartiets riksdagsledamot Helena Lindahl och Verksamhetschefen vid Stenbergska Hälsocentralen i Lycksele. Frågan handlade om vad Reepaluutredningen skulle innebära för alternativa driftsformer inom skola, vård och omsorg och detta mer av en principfråga. Vinklingen från P4 Västerbotten blev väldigt underlig då verksamhetschef från landstingets hälsocentral får kommentera frågan om att Medicinkonsulten för två år sedan sagt upp avtalet till landstinget på grund av att en av läkarna vid Medicinkonsulten avlidit av sjukdom och det var svårt att driva verksamheten vidare med en doktor. Vad frågan handlar om är att Reepaluutredningen slår undan möjligheterna att driva alternativ verksamhet inom skola, vård och omsorg, inte en enskild händelse som inträffade för snart två år sedan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

 1. Calle

  Jag hoppas utredningen läggs till handlingarna utan att öppnas.
  Risken är detta bara är början.
  Debatten förs osakligt och fokuserar på fel saker.
  Kvalitet och service måste löna sig.

  Det gäller heller inte enbart vårdcentraler.
  Skolor och äldreboenden finns också i skottgluggen.
  Verksamheterna bör styras med fokus på kvalitet och nöjda kunder.
  Oavsett om det är patienter, skolelever eller pensionärer.

  Drygt 4 500 lyckselebor har valt Medicinkonsulten av en anledning.
  Ni gör ett bra jobb !

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Om du läser kritiken så handlar det om ett fåtal företag som är i ett uppbyggnadsskede. Företag som drivit verksamhet under en längre tid drabbas katastrofalt av Reepalus förslag.

   • Jonas E

    Gör dom ? – tveksamt, det är ju knappast en neutral bedömning från Svensk Näringsliv då det inte är frågan om vinstförbud här – även om ”vissa” försöker påstå det !…. Anne Marie Pålsson påtalar ju var skol verkligen klämmer – med ett vinsttak så lär försäljnings värdet på företaget sjunka drastiskt, och det är färre som blir mångmiljonärer på skattemedel, utan kanske ”bara” miljonärer !: https://www.youtube.com/watch?v=s8FLmtsAVto&feature=youtu.be

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Anne Marie Pålssons uppgifter får stå för henne, jag har inte samma uppfattning. För små, medelstora företag handlar det inte om vinster överhuvudtaget i Reepalus förslag utan det handlar om hur stora förluster det blir. Det vet alla att ett företag oavsett om det är ideellt, socialt eller ett aktiebolag kan drivas utan vinst. Retoriken är helt snedvriden.

 2. Jan-Erik Vahlström

  Hur var det nu egentligen inför medicinkonsultens omförhandling av avtalet? I VK då så uttalade sig Tomas Rahm. Där anser han att det saknades incitament att fortsätta driva företaget och att han annars ville omförhandla avtalet. Du skriver att en läkare avlidit och att det var svårt då att driva företaget. Då uppstår frågan- Ville han förhandla sig till en ny läkare eller var det en högre ersättning han ville åt? Hur var det nu egentligen?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Den fråga som jag diskuterar i mitt inlägg handlar om Reepaluutredningen och de konsekvenser som den får på verksamheter inom skola, vård och omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.