Vi har alla en skyldighet att ifrågasätta!

Donald Trump USA:s nyvalda och tillika omdiskuterade president har myntat ett nytt uttryck, ” Fake news”. Under valkampanjen mellan Donald Trump och Hillary Clinton började en rad mer eller mindre konstiga nyheter florera i nyhetskanalerna. Nyheterna kunde efter en enklare källgranskning avfärdas som osanna men det fick likaväl stor spridning. Sveriges statsminister har gått ut och deklarerat att valet i Sverige 2018 inte ska omfattas av samma lögnaktiga nyhetsspridning. I Norge har de största tidningarna gått samman med public service-bolaget NRK i en satsning för att motverka alternativa fakta och falska nyheter. Alla har vi en skyldighet att källgranska och att ifrågasätta och fundera på vilka medier vi väljer att hämta våra fakta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Basic rules

    Ja deinitivt, ett annat problem är i synnerhet liberal och vänsterpress
    Där faktaresistens och mörkning är vardagen. GP är ett ljus i detta liberala mörker däremot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.