Farnkrike har valt en ny president!

Frankrike har valt en ny president. En presidentvalskampanj som omvärlden följt med stort intresse och som väckt många nya funderingar på vilken väg politiken har tagit. Från första början var det ett stort antal kandidater i den franska presidentvalskampanjen men efter den avgörande ronden var det tydligt att valet skulle stå mellan den nationalistiska LePen och den mer vänstermitten kandidaten Macron. På den politiska kartan är det tillsynens två kandidater på varsin sida av den politiska vågskålen men tittar man närmare så är fortfarande LePen nationalist långt ut till höger och Macron mer mittenpolitiker. Frankrike valde Macron till sin nya president och det är ett positivt tecken för den politiska oro vi på många håll ser idag. Frankrikes val av president står för utveckling och samarbete, ett annat val av president hade blivit negativt för landet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Basic Rules

    Le Pens politik är till viss del vänsterpolitik, att placera in Nationella Fronten som ett högerpopulistiskt parti är helt felaktigt. Den är raka motsatsen till populism eller opportunism, då de haft en rak linje som konsekvent drivits under mycket lång tid. Marcon däremot är en opportunistisk person, kallade sig socialist och blev finansminister under Hollande…

    Kontentan är att den gamla borgerliga högern och socialisterna inte ingett förtroende
    hos folket pga. ständiga misslyckanden och en ny stjärna fötts. Det som man uppskattar Macron för är -om man får tro honom -att ett nytt EU måste skapas med bla mindre överstatlighet och en nödvändig radikal förändring av den inhemska ekonomiska politiken genomförs.
    Dessutom står nu Le Pen starkare än någonsin, så ett mycket intressant parlamentsval väntar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.