Ibland blir det krångligare än nödvändigt!

Jämfört med många länder är Sverige ett föredöme över ordning och reda och korrekthet i administration och enkelhet. Jag läste en artikel som nyligen publicerades och häpnade då över motsatsen. I dag är det Arbetsförmedlingen som beslutar om rätt till etableringsersättning, medan det är Försäkringskassan som beslutar om rätt till etableringstillägg och bostadsersättning. Det är däremot Försäkringskassan som betalar ut alla tre ersättningar. Hur kan just detta ha blivit så krångligt och involvera två stora myndigheter? Nu ska detta tack och lov ändras och förhoppningsvis göra det enklare och mer smidigt men jag kan inte låta bli att fundera hur man tänkte när man införde detta system.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.