Winwin för alla!

Jag läste en intressant artikel i VK i måndags. Den tog upp en aktuell fråga gällande alla våra mindre kommuner i Västerbotten. Vi har ett minskande befolkningsunderlag men ändå ska den kommunala servicen upprätthållas i samma omfattning och alla kommuner ska ha egna tjänstemän på alla positioner. Samarbete är ett ord som låter bra men när det kommer till handling så gäller ”samarbete men inte på vår kommuns bekostnad” Det är en tanke som inte kommer att fungera om vi inte hittar former för samarbete mellan våra kommuner. För att kunna erbjuda den bästa kompetensen och servicen måste vi hitta bra former till samarbete. Vi kan inte ha gymnasieskolor som inte fyller sina utbildningslinjer och kan erbjuda kompetenta lärare. Vi kan inte ha myndighetspersoner på varje kommunhus som hanterar så få specifika områden att de tillslut inte har kompetens för detta. Samarbete som innebär en winwin situation för alla är det som måste till.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.