Var finns spärren?

Vi kan inte vara utan sociala medier och vi använder oss allt mer av olika funktioner inom sociala medier för att kommunicera. Detta är en utveckling på gott och ont. Jag kan se en rad positiva anledningar till varför vi ska använda sociala medier och det har underlättat för många av oss att vara närvarande i vad som händer och sker. Den största negativa konsekvensen av ett utökat användande av sociala medier är att det är så enkelt att gömma sig bakom anonyma signaturer och använda sin röst till att trakassera och hota andra på sociala medier. Det är anmärkningsvärt hur denna möjlighet har skapat ett beteende utan tanke på att det finns en mottagare av trakasserier och hot. Jag tycker det är fruktansvärt att det finns så många människor som inte har en spärr som säger stopp !

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.