Förstår du vad du offrar Löfven?

Igår anordnade Svenskt Näringsliv Företagardagen. Vi var över 150 företagare samlade för att lyssna på vad som är på gång och dessutom få möjlighet att diskutera olika områden i mindre diskussionsgrupper. Statsminister Stefan Löfven inledde dagen med att på ett snabbt sätt gå igenom regeringens politik men det saknades en viktig detalj. Regeringen har inga tydliga punkter för att stärka företagande eller på annat sätt inse att företagande är viktigt. den största frågan under dagen igår var Illmar Reepalus utredning om ett totalt vinststopp inom alla verksamheter som arbetar inom skola vård och omsorg. Går förlaget igenom så kommer nästan hälften av Sveriges befolkning att stå utan vård, skola och omsorg vilket vore katastrofalt. Hur kan Stefan Löfven och hans rödgröna regering så blint lyssna på Jonas Sjöstedt med sin verklighetsfrämmande retorik och hur kan statsminstern vara beredd att offra så mycket för att Sjöstedt ska stötta hans budget. Det är en katastrof som vi måste bilda opinion emot och mobilsera för ett ökat företagande i Sverige. Vi behöver fler företag i Sverige inte färre!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Nils Bertil Stenvall

    Du skriver ”Hur kan Stefan Löfven och hans rödgröna regering så blint lyssna på Jonas Sjöstedt med sin verklighetsfrämmande retorik och hur kan statsminstern vara beredd att offra så mycket för att Sjöstedt ska stötta hans budget?”
    Svaret är ju att Alliansen, med M i spetsen, krävde detta i DÖ-överenskommelsen, vars ande fortfarande svävar över politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.