Spännande partiledardebatt!

Gårdagens partiledardebatt höll en god kvalitet och det var många åsikter som debatterades. Det var Ulf Kristerssons första partiledardebatt och jag tycker att han gjorde ett bra jobb, han var rak och tydlig och hade bra svar på de olika frågorna som lyftes fram. Det som gör mig upprörd är att de rödgröna partierna konsekvent väljer att misstolka förslaget hur vi ska få fler utrikesfödda personer i Sverige att komma in på arbetsmarknaden. Om du som utrikesfödd kommer till vårt land med en låg utbildningsnivå så kommer inte Stefan Löfvens magiska lösning med utbildning till alla som enda lösning att fungera. Jag tror att det är viktigt att komma in på arbetsmarknaden och lära sig jobbet på jobbet och även det svenska språket. Om jag som nyanländ får möjligheten att få ett jobb med en lön som speglar den nivå man har så måste det vara bättre än att tvingas in i ett bidragsberoende och stå utanför arbetsmarknaden eftersom jag inte kan ta del av utbildning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Michael Rönnlund

  Utbildning är enda vägen om man inte ska gå er till mötes och sänka lönerna och göra svenskt näringsliv nöjda som är varför ni öppnar upp för sänkta löner.

  Du pratar om bidrag och det gjorde även Ulf Kristersson. Ni vill sänka bidragen till folk som verkligen behöver dem.

  Däremot vill ni inte sänka bidragen till rika villa- och bostadsrättsägare i form av ränte- och ROT-avdrag (bidrag till räntor och underhåll av privat fastighet).

  Hur kommer det sig att ni moderater vill behålla dessa bidrag till rika individer som inte behöver dem?

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  Det är istället de 20-30 procenten av hushållen med starkast ekonomi som tar hem väldigt mycket av miljarderna. Slår man ut pengarna visar SVT:s genomgång att 85 procent av miljarderna går till den rikare hälften av alla hushåll. Den svagare hälften får bara 15 procent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.