Positiva siffror som kräver handling!

Nya siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB) visar att sysselsättningen fortsätter att öka och att arbetslösheten sjunker. Det är positiva siffror som vi mitt i en högkonjunktur nu kan se. Det är inte konstigt att vi ser dessa siffror just nu och vi får hoppas att det håller i sig ännu ett tag. Vi har långt kvar till den röd/gröna regeringens vallöfte om EU:s lägsta arbetslöshet. Vi ligger just nu något under EU:s snittvärde men vi har långt kvar till Tysklands 3,6%. Vi får inte luta oss tillbaka och vara nöjda med den utveckling vi ser då vi ser en växande skara arbetslösa bland våra nyanlända och här ser vi utmaningen att kunna integrera dessa betydligt snabbare än vad vi ser idag.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Leif

  Om moderaterna skulle komma med ett liknande löfte skulle det väl vara ”Mer åt dom som redan har, mindre åt dom som inget har”

  Näe, det är ju inget man vinner val på. Även om det vore uppfriskande om ni vågar pratar om det långsiktiga målet istället för att göra en Reinfeldt och ljuga

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det man vinner val på är att vara ärlig och stå för sina vallöften. Det är tyvärr något som den rödgröna regeringen borde ha tänkt på innan de lovade allt till alla och inte förstod datt någon måste betala för alla utgifter!

   • Michael Rönnlund

    Någon måste betala för alla utgifter säger du.

    När ska rika villa- och bostadsrättsägare vara med och betala och inte som idag vara enorma bidragstagare?

    +30 miljarder varje år får de av skattebetalarna i ränte- och ROT-avdrag. Detta vill S och M ska fortgå då det är synd om dem för de har gjort sitt livs affär. Vilket kvalificerat struntprat. Har man tagit privata lån får man själv betala dem.

    Sen påstår M att det ska vara en övergångsperiod för just dessa bidrag, de ska skyddas ekonomiskt om ränteavdragen tas bort.

    Varför fanns det ingen ekonomisk övergångsperiod för sjukskrivna, arbetslösa och förtidspensionärer när M och alliansen såg till att deras ekonomi förstördes 2006-2014?

    Det är ju trots all bidrag som bidrag eller hur? Men av nån anledning vill M att just rika som får bidrag till räntor och underhåll(ombyggnation ska undantas och skyddas ekonomiskt under ränteavdragens sakta borttagande. Varför?

    https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.