Bra siffror för Västerbotten!

Spännande läsning på Svenskt Näringslivs näringslivshemsida. Svenskt Näringsliv har en företagarpanel som varje kvartal svarar på frågor om hur konjunkturen, investeringstakten och övriga marknaden ser ut. Resultatet är intressant att ta del av. Företagen i Västerbotten är i mer positiva än riket som helhet om konjunkturen. Det gäller både om vi tittar framåt och bakåt. Också i övriga frågor ligger Västerbotten i topp. Det som främst sticker ut är investeringarna. Hela 48 procent av företagen i Västerbotten uppger att de idag har högre investeringar än för sex månader sedan. Sverige har i snart två år befunnit sig i en högkonjunktur och den ökade efterfrågan från, framförallt Europa, avspeglade sig i en hög exporttillväxt under årets andra kvartal. Eftersom Sverige är beroende av hur vår utrikeshandel utvecklar sig kommer den ökade omvärldsefterfrågan att fortsätta gynna svensk tillväxt framöver

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.