Tveksam satsning!

Sverige borde ha världens friskaste befolkning och alla de bästa förutsättningarna för detta. Tyvärr ser inte verkligheten ut så. Från en rekordhög siffra 2002 sjönk antalet sjukskrivna i vårt land för att 2009 åter vända uppåt igen. Denna uppgång har givetvis en rad olika förklaringar men en stor grupp av våra sjukskrivna lider av psykisk ohälsa. Nu vill den rödgröna regeringen veta varför, den tillskjuter drygt 30 miljoner kronor till en forskningssatsning. Det är bra att satsningar görs men att satsa medel på forskning är för mig i detta fall en tveksam satsning!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Mikael Pallin

  Har du kanske svaret eftersom du tycker att det är en tveksam satsning?
  Vad är din medicin mot problemet?

  Det är alltid lättare att klaga/vara kritisk än att tala om vad du skulle ha gjort i stället.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tror att mycket av den psykiska ohälsan vi ser idag handlar om styrning och ledning. Om vi har närvarande chefer i mindre arbetsgrupper, där arbetsgrupperna har ett tydligt uppdrag och ansvar för att uppgifterna blir utförda. En närvarande chef som kan hantera utmaningar och även bekräfta sin arbetsgrupp. Det är inte märkvärdiga saker som krävs, men lite mer eftertanke skulle ge betydligt bättre arbetsmiljö

 2. Bertil

  Makten är felfördelad och Människor känner sig nertryckta och obekväma hos arbetsgivare som
  vet hur dåliga de sociala skydden blivit sedan Alliansen med Moderaterna som vägledare plundrat de sociala skydden. Att säga vi har Världens friskaste folk är en sak men när en sjuk nyliberal politik styr då blir även landet sjukt.

  Idag är sjukskrivningar med ersättning robotstyrt du ska vi ett visst datum vara frisk.
  När så inte sker kan du både förlora jobbet all ekonomisk ersättning
  Att då tala om Världens friskaste folk betyder bara att Nyliberala politiker inte förstår sjuka, inte arbetslösa heller. Däremot förstår man hur man själv ska mygla.
  Vilket nog Elisabeth väl känner till.

  Det är sjukt i politiken och politikens sjukdom smittar utsatta och utsatta blir därmed de som får betala priset för Blådårars politik.
  Vår värld är på väg rämna av all Nyliberal politik som skett de sista 40 åren.
  Att Världen redan skälver är nog nåt som både Elisabet och Ayan Rand gott flinar åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.