Länskliniker är inte svaret på en effektiv vård!

I Västerbottens Kuriren går läkarkåren vid Lycksele lasarett ut i en gemensam protest mot införandet av länskliniker och lyfter fram en rad olika argument som man innan införandet av länskliniker var oroade för och som nu är en realitet. Innan länsklinikens införande inom ex kirurg/ortopedi så var Lycksele lasarett ett effektiv och flexibelt lasarett, vårdköerna var korta och vårdkvaliteten var god. Det fanns ett inarbetat samarbete i hela länet för att hjälpas åt att erbjuda länsborna så snabb vård som möjligt. Vad skulle en länsklinik förändra och förbättra? Oron var stor bland alla läkare vid lasarettet och denna oro visade sig vara sann. Ledningen för landstinget säger i en kommentar att länskliniker ger en jämlik vård i hela länet. Hur tänkte man när man stängde Öron Näsa Hals mottagningarna i både Lycksele och Skellefteå och flyttade all verksamhet till Umeå, det blev inte så jämlikt längre. Samarbete är bra och en förutsättning för en välfungerande vård i hela länet men att inrätta länskliniker kommer inte att uppnå det. Att centralisera vården via länskliniker tar bort incitamenten att göra det lilla extra.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. kjell jonsson

    Problemet med de som sitter i ledningen är att de är som krokodiler = stor käft , små öron istället för elefanter som är tvärtom. Det jag vill komma fram till är de borde lyssna på de som verkligen vet vad det handlar om dvs. Läkare, sjuksköterskor i verksamheterna och med den informationen som grund fatta ett väl underbyggt beslut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.