Fruktansvärda berättelser!

Könsstympning är förbjudet enligt lag och straffbart i Sverige. Men det händer att kvinnor i drabbade grupper har utsatts för könsstympning innan de kommit till Sverige. Det förekommer att familjer tar sina döttrar på semester till sina hemländer och utsätter dem för könsstympning. När de återvänder till Sverige och det upptäcks kan åtal väckas. Tyvärr är detta väldigt svårt att upptäcka och det är något som få vågar prata om. Jag träffade en kvinna som bott länge i Sverige som berättade att hon som 8-åring könsstympades hemma i den by hon då levde i. Hon berättade att hon fick någon sorts bedövning som inte hjälpte men att själva ingreppet inte var fullt så fruktansvärt som tiden efteråt. Hon berättade att hon fick ligga på en matta tillsammans med andra flickor som blivit könsstympade, de fick inte äta eller dricka på 4 dagar, de fick inget smärtstillande. De var tillsagda att inte kissa eller bajsa eftersom risken för infektion skulle öka. Hennes berättelse var fruktansvärd att lyssna på. Det är fler länder som förbjuder könsstympning även om det är allt för många som fortfarande utför dessa tortyringrepp på små flickor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.