Vänder kappan efter vinden!

Måndagens utspel från den rödgröna regeringen visar återigen hur desperat Stefan Löfven och hans socialdemokratiska ministrar är. För två månader sedan när stora demonstrationer runt om i landet ville att de asylsökande ensamkommande ungdomarna främst från Afghanistan skulle få stanna. Då var migrationsministern tydlig med att vi måste värna asylrätten och inte göra undantag. Nu låter det helt annorlunda. Nu finns det tydligen möjligheter att göra undantag genom att ställa lite märkliga krav och göra en gränsdragning som innebär att väldigt många av de ensamkommande ungdomarna som kom hösten 2015/våren 2016 inte omfattas av dessa undantag. Det känns väldigt instabilt när Stefan Löfven inte står upp för sin politik och väljer att byta inriktning bara för att sitta kvar i regeringsställning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.