Än är det inte försent!

Larmrapporter kommer om att den årliga influensan är här. Antalet fall är nu så många att influensan definieras som en epidemi. Folkhälsomyndigheten uppmanar de som tillhör riskgruppen att vaccinera sig. För att minska smittspridningen är det bra att så många som möjligt vaccinerar sig. De kommande ledigheterna i samband med jul- och nyårshelgerna kan bidra till en inbromsning av epidemin. Erfarenheter från tidigare säsonger visar att ökningen av influensaaktiviteten brukar avta under julledigheten och sedan ta fart igen när många återvänder till arbete och skola efter årsskiftet. Influensaaktiviteten väntas nå toppen i februari. Än är det inte försent att vaccinera sig !

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.