Vi måste vara med på tåget!

Nya siffror gällande löneutvecklingen visar att lönerna den senaste tiden har ökat lite snabbare inom offentlig sektor än i näringslivet. Särskilda satsningar på lärares och undersköterskors löner har bidragit till den löneutveckling vi ser. Samtidigt är efterfrågan på arbetskraft mycket stor i kommuner och landsting. Detta är bara början på den efterfrågan av arbetskraft inom vår välfärdssektor som vi kommer att se. Den demografiska utveckling vi ser kommer att innebära ett betydligt större tryck inom vår välfärd och då gäller det att vi är på tåget och utbildar medarbetare och skapa bra förutsättningar inom sektorn så att attraktiviteten ökar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.