Helt rätt i tiden!

Spännande att se hur mitt inlägg i måndags ligger helt rätt i tiden. Nu går den rödgröna regeringen ut med ett förslag att landstingen ska organisera vården nära befolkningen. Regeringen vill att vårdgarantin i primärvården skärps och att inom tre dagar ska patienterna få en medicinskbedömning av en läkare eller legitimerad vårdpersonal. Det är en bra tanke men det kommer att innebära en stor förändring i organisation och uppbyggnad. Jag tycker att primärvården ska vara 1:a linjens hälso-och sjukvård och då ska resurser för detta tillskjutas så att man kan leva upp till detta. Det går inte att agera som Västerbottens Läns landsting att föra över stora delar av verksamheter till primärvården utan att tillföra resurser. Man behåller alla resurser och även personal inom slutenvården men lägger ut ansvaret och arbetsuppgifterna. Ett sådant agerande visar på att man inte riktigt förstår hur vården fungerar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.