Svårtolkat!

Från den 1 februari är det förbjudet för förare av fordon att hålla i en mobiltelefon, prata, surfa eller skicka sms .Ändringen i trafikförordningen är en skärpning av lagen från 2013 om hur mobiltelefoner får användas under bilfärd. Sverige följer därmed många andra länders förbud. Föraren får använda ”handsfree” endast om det inte menligt påverkar körningen av fordonet. Lagen säger att ingen mobiltelefon/navigator eller annan kommunikationsutrustning får användas om föraren håller den i handen. Enligt polisen är detta en skärpning av lagstiftningen som är lite knepig. Var går gränsen för om det är ok att använda handsfree eller inte, idagsläget vet ingen

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.