Vi måste ha samma mål

2016 rapporterades drygt 15 500 fall av anmälningspliktig antibiotikaresistens i Sverige. 2030 har antalet fördubblats, enligt prognosen. 2050 tros antalet fall vara drygt 70 000, det vill säga mer än fyra gånger fler än idag. Denna utveckling är alarmerande och innebär ökade kostnader för vård och behandling. Vi har bra strategier i landet men det gäller att alla har samma mål med antibiotikaförskrivningen. Jag är lite skeptisk att man kan kontakta sin läkare på nätet och få antibiotika förskrivet utan klinisk undersökning. Vi ligger trots detta på en bra nivå jämfört med andra länder men det krävs fortsatta insatser.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.