Stort antal undersysselsatta!

Antalet sysselsatta i åldern 15-74 år uppgick till 5.025.000 personer, en ökning med 104.000 jämfört med samma kvartal föregående år. Sysselsättningsgraden ökade med 0,7 procentenheter till 67,6 procent. Antalet arbetslösa uppgick till 322.000. Det motsvarar en arbetslöshet på 6,0 procent, en minskning med 0,4 procentenheter, Ett stort antal positiva siffror för ett land på toppen av en högkonjunktur. En ny spännande siffra jag inte noterat tidigare är att bland de sysselsatta finns personer som vill och kan arbeta mer än vad de vanligen gör, så kallade undersysselsatta. Bland de sysselsatta i åldern 15-74 år var 236.000 undersysselsatta. Undersysselsatta utgjorde 4,7 procent av de sysselsatta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.