Det finns inget annat sätt att stoppa dom !

Den 9 september är det val och vi har alka ett ansvar att rösta bort den rödgröna regeringen. Den har lagt fram förslag efter förslag dom alla har det gemensamma målet att göra det svårare att bo på landsbygden och framförallt i den norra delen av landet. Den rödgröna regeringen fortsätter med sina floskler om alla människors lika värde och när det kommer till kritan gör de tvärtom. Nu lägger man fram ett förslag som innebär att barn under 12 år med särskilda behov blir helt utan möjlighet att få assistans utanför hemmet. Det är skrämmande att de bara fortsätter sina oövertänkta förslag. Det finns inget annat sätt att stoppa dom, rösta rätt den 9 september

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker du återigen ska öppna ögonen och se hur verkligheten ser ut.

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  Vad yrar du om?

  Regeringen har inte lagt ett enda förslag om att personer under 12 år skulle blir utan möjlighet att få asistans utanför hemmet.

  Det som hänt är att Regeringen tillsatt en utredning i frågan. Vad som är sant är att punkten finns med i utredningen. Vad som också är sant är att assistansen kommer ersättas av annat, som mycket väl kan bli likvärdigt.
  Utredningen är inte klar och det är långt ifrån säkert att Regeringen ens kommer anta utredningen.

  Detta vet du.

  Varför väljer du att ljuga och säga att regeringen lagt detta förslag när du VET att så inte är fallet?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag ljuger inte, utredningen är tillsatt av regeringen, det är alltså regeringen som är ansvarig för de förslag som finns i utredningen. Oavsett om de lägger fram förslagen så kommer de aldrig att gå igenom riksdagen men det är skrämmande att en utredning utsedd av regeringen ens lägger sådana förslag!

   • Oberoende Politisk Bedömare

    Det är UTREDAREN som är ansvarig för en utredning ända tills beställaren ANTAGIT utredningen.
    Innan utredningen antas kan beställaren välja att ta bort delar i utredningen eller lägga till egna. Men inga förslag är lagda INNAN utredningen är ANTAGEN.

    Med din gedigna erfarenhet från riksdagen så vet du detta, så varför du ljuger får du svara på själv. Är rent pinsamt för dig att du behöver rättas på denna punkten.

    Igår i Robertsfors gick dessutom Statsministern ut och sa att Regeringen absolut inte kommer ta bort assistans (eller likvärdigt) för barn. Sen ska en utredning vända och vrida på alla stenar, det är ju därför en utredning görs.

    Du ljög visst när du sa att Regeringen lagt detta förslag. Om du inte ljög så visa proposionen.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Regeringen har beställt en utredning ned ett visst innehåll, de beställer aldrig en utredning utan att ha ett syfte. Att sedan förslagen är ute på remiss är ytterligare ett steg för att skapa acceptans för de lagda förslagen. Allt detta görs med beställande regerings godkännande. Trist attityd du har men jag hade inte förväntat mig annat från din sida!

     • Anders

      Vad vill du ha sagt.

      Skulle M se till den svage i samhället? Det vet väl både den blinde och döve att Alliansen gynnar den välbärgade, Rut och rot vem införde det? Avregleringen har ju gått fantastiskt bra, och till sist vem har jobbskatteavdraget gynnat mest jo den med högsta lönen det kan du inte förneka.

      Anders

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jobbskatteavdraget har gynnat alla som arbetar och främst med en låg eller medelinkomst. Om (S) tyckte att förslaget var så dåligt , varför har man inte tagit bort det? Jag tror att du skulle granska den rödgröna politiken och se hur de ser på alla människor i vårt samhälle med olika behov.

 2. Stefan

  Beklämmande att du som aktiv politiker/offentlig person uttalar dig som du gör gentemot någon som kritiserar dig och din politik. Välgrundat dessutom. Dålig attityd!
  Du påstår att jobbskatteavdraget mest gynnat låg- och medelinkomsttagare. Upplys mig då hur mycket någon med en inkomst på 18000 tjänar jämfört med någon med en inkomst på 54000. Tjatet på att S inte tagit bort avdraget har flera orsaker. För det första sitter regeringen i minoritet. Du förstår vad det innebär, va!? Sedan kan man visserligen ta bort det för en rätt stor del (hjöginkomsttagarna), men det skulle NI aldrig släppa igenom. För låginkomsttagare är det en annan sak. Det lilla tillskott vi fått har gjort att vi anpassat oss till dagens läge och kanske unnar oss lite extra ibland. Dock är marginalerna så små att skulle avdraget försvinna för oss så skulle det genast bli problem. Något du anrtagligen aldrig kommer att förstå.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Den statistik som finns visar att alla jobbskatteavdrag gynnar låg-medelinkomsttagare i större omfattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.