Vindarna blåser inom äldreomsorgen!

Jag läser med stort intresse allt som skrivs om vår äldreomsorg. Vindarna blåser fram och tillbaka när det gäller vilka trender som är aktuella. Ska vi bygga fler äldreboenden, ska vi satsa på kvarboende med hemtjänst eller ska vi bygga trygghetsboenden. Detta är ett axplock av alla vindar som blåser. Många forskare anser att kvarboende med hemtjänst är att föredra och lyfter fram fördelen med att bo hemma i sitt eget hem med stora igenkänningsfaktorer. Är det positivt som änka/änkling att bo kvar hemma med alla minnen och ofta leva ett ensamt liv. Är ett äldreboende att föredra ofta med , institutionsliknande förhållanden, ja för många svårt sjuka kan det vara en fördel. Jag tror på en utveckling där vi blir allt friskare och kommer att ställa högre krav bla på våra boenden. Att satsa på attraktiva trygghetsboenden med möjligheter till hjälp, olika aktiviteter och att ha tillgång till uppehållsytor är i min framtid något som vi ska satsa betydligt mer på

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.