Vi blir bara fler och fler!

Statistiska Centralbyrån visar att under 2017 så ökade Sveriges befolkning med drygt 125 000 personer. Vi är nu drygt 10,1 miljoner innevånare i vårt land. Den folkbokförda befolkningen ökar av två anledningar. Det föds fler barn än det dör personer och antalet invandrare har varit betydligt fler än antalet utvandrare. I Västerbotten ser det lite olika ut våra stora kommuner Umeå och Skellefteå ökar men även mindre kommuner som Lycksele, Malå och Vännäs visar på en relativt stor ökning av invånarantalet. Det är positivt att vi växer men det ställer krav på att vi ska kunna tillgodose service på alla nivåer, vi ska kunna erbjuda arbete, utbildning och bostad. Angenäma utmaningar men dock en realitet. Antalet bostäder har inte ökat i stor omfattning i andra områden än våra kuststäder men nu ser trenden lite annorlunda ut och vi måste våga se det positiva i utveckling och ta steget från tanke till handling

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.