Spännande uppdrag

Jag är en engagerad person och det innebär att jag tycker det är spännande att få frågan om nya uppdrag . Jag har med åren lärt mig att säga nej till vissa uppdrag då tyvärr dygnet fortfarande har 24 timmar. I veckan har jag tackat ja till uppdraget som vice ordförande i Stiftelsen Fistulasjukhuset i Etiopien. Det är en stiftelse där alla politiska partier är närvarande och är en av flera aktörer som driver sjukhuset som specialiserat sig på att operera omskurna kvinnor med skador efter förlossning. Ett spännande uppdrag som jag ser fram emot.

Elisabeth Björnsdotter Rahn (M)

7 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Näsvist svar är att de flesta av mina uppdrag är icke arvoderade , beklagar att du inte fick reta upp dig på detta!

 1. Bergis

  Du borde engagera dig i skador efter omskärelse istället. Är det här uppdraget ett sätt att självförverkliga dig själv? Jag små ler.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Tragiskt att du småler åt en fruktansvärd problematik. Det Fistula stiftelsen gör är precis det du anser att jag borde engagera mig i

 2. Jörgen Kanon

  Vist är det bra, ingen kan komma att påstå annat. Dock kommer en tanke in i resonemanget och det gäller hur vi har det på hemmaplan….
  I lag är omskärelse för kvinnor förbjudna men likafullt pågår det med myndigheternas tysta godkännande. Att inventera och lagföra de som finns i Sverige ses av någon outgrundlig anledning som rasism, vilket är i grunden en befängd tanke. Om alla partier kan enas om denna aktivitet i Etiopien så finner jag det anmärkningsvärt att vissa partier omintetgör eller försvårar ett utrotande av denna bestialiska handling i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.