Bra att Fridolin vaknat!

Ibland blir jag så trött, nu presenterar utbildningsminister Gustaf Fridolin nyheten att barn som rör sig mer höjer sina studieresultat. Detta är verkligen inte en nyhet, det är en realitet som varit tydlig under väldigt lång tid. Nu ska Skolverket föreslå hur med rörelse kan bli en del av vardagen i grundskolan för att eleverna ska höja sina studieprestationer. Stillasittande är vanligt och alldeles för få unga rör på sig tillräckligt. Regeringen anser att det är viktigt att skolan tar tillvara på de möjligheter som finns under skoldagen för att engagera eleverna, både flickor och pojkar, till mer fysisk aktivitet. Mer rörelse i vardagen kan främja elevernas utveckling och hjälpa dem att nå utbildningens mål. Tack för att Gustaf Fridolin också vaknat!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Självklart är rörelse viktigt. Därför är ju gymnastiktimmarna ett mycket bra sätt att få elever att röra på sig mer

    Och vilket parti var det nu som har minskat gymnastikundervisningen i skolorna igen?

    Hur kommer det sig att Moderaterna varit mycket starkt delaktiga, för att inte säga drivande, och röstat för att ta bort många gymnastiktimmar om nu rörelse är så himla viktigt?

  2. Bergis

    Rör man sig mycket så blir man bara tröttare efteråt. De dåliga skolresultaten beror på helt andra orsaker. Användningen av sociala medier och mobiltelefon under lektionstid. Borttagandet av katederundervisningen. Massinvandring som orsakat segregation. Eleverna får redan för mycket intryck och stress i skolan. En klämkäcka hälso hetsare gör bara saken värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.