Spännande partiledardebatt

Igår kväll var det partiledardebatt i SVT 2. Frågan som alltid debatteras vem vann debatten? Vem har satt upp kriterierna för vad som krävs och vi ser givetvis lite enögt på vem som presterade bäst i partiledardebatten. Några reflektioner, Stefan Löfven tycker inte att vi ska ha låga löner i Sverige utan vi ska ha hög utbildning . Ja det är en bra idé men just nu har vi utmnaningen att vi har många som står utanför arbetsmarknaden och är analfabeter och därmed helt utan utbildning. I detta läge tror jag att det är bättre att komma in på arbetsmarknaden och lära sig jobbet på jobbet och även språket, Jag blir så trött på den nidbild som den rödgröna regeringen tillåts sprida, att Alliansens partier vill sänka lönerna för de som arbetar. Det är så trist att de rödgröna regeringsföreträdarna fastnar i mantrat att alliansens skattesänkningar ger sämre välfärd . Om Stefan Löfven tyckte att jobbskatteavdragen var så fruktansvärda, varför har han inte tagit bort dom. Man väljer istället att höja skatten på en rad andra områden. Det blir inte en trovärdig retorik.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bergis

    Lägre ingångslöner för nyanlända kommer troligen att trycka bort svenskfödda människor så de blir arbetslösa istället. Arbetsgivaren kommer att ta den billigaste. Sen kan inte Stefan Löfven ta bort jobbskatteavdraget hux flux. Löntagarna har nämligen anpassat sin ekonomi efter jobbskatteavdraget och togs det bort på en gång skulle många få det svårt att klara sin egen ekonomi.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Du har som vanligt valt att missförstå mitt inlägg. Det handlar om de människor som står utanför arbetsmarkanden och som har svårt att komma in på den. det måste väl vara bättre att få ett arbete med en lön än att gå på bidrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.