Lika för alla!

Moderaternas stora Sverigemöte avslutades nu i helgen och ett stort antal moderater från hela landet hade samlats i Göteborg för att diskustera politik, ideologi och utveckla strategier inför höstens val. Moderaternas ny slogan ”Lika för alla ” känns som en lite spännande slogan. Det är en slogan som för en vänsterpartist skulle innebära att ingen ska utbilda sig och lyckas utan alla ska ha det lika. För moderaterna står slogan för allas lika rättigheter, skyldigheter men även lika möjligheter att förändra, utveckla. Jag tycker det är spännande att en enkel med tydlig slogan för att visa på allas rätt att delta i utvecklingen

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

 1. Peter Åberg

  Inte för att jag är vänsterpartist men nog är det lite magstarkt att påstå, som du gör, vad en slogan skulle innebära för en medlem i ett annat parti. Vad eran slogan innebär för andra partier är väl ointressant i detta sammanhang. Det viktiga är väl vad ni moderater själva säger att den står för och om ni lyckas göra det trovärdigt.
  Jag tycker det är dålig retorik och ett tecken på att du inte riktigt vet vad ni moderater menar med eran egen slogan då du försöker förklara den genom att ”kasta skit” på ett annat parti.
  Konstaterar även att ni åter stjäl från andra partier (nya arbetarpartiet) som kommit långt i kampen för jämlikhet och jämställdhet trots att ni moderater historiskt sett alltid motarbetat detta.
  • 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
  • 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
  • 1938: Nej till två veckors semester.
  • 1946: Nej till fria skolmåltider.
  • 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
  • 1947: Nej till allmänna barnbidrag.
  • 1953: Nej till fri sjukvård.
  • 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
  • 1976: Nej till femte semesterveckan.
  • 2004: Ja till sänkt a-kassa och sjukpenning.
  • 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
  • 2006: Nej till höjd a- kassa.
  • 2006: Ja till sänkt a-kassa.
  • 2006: Nej till höjd sjukersättning.
  • 2007: Ja till sänkt sjukersättning.
  • 2011: Nej till förbättringar för de sjukskrivna.

  Historiskt ser man tydligt hur moderaterna gynnar de som har det gott ställt ekonomiskt och slår mot de som har det knapert. Lika för alla, jo jag tackar.

  Peter Åberg

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Fantastisk uppräkning du gör, Lite vinklad utifrån din politiska åskådning men alla har rätt att tycka och tänka som man vill, det kallas demokrati. Du har valt att misstolka Lika för alla men jag kan bara upprepa att jag tycker det är bra med lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla!

   • Oberoende Politisk Bedömare

    Uppräkningen är ju inte alls vinklad! Uppräkningen är 100% sann i vad Moderaterna har röstat för och emot under historiens gång. Faktum är att med Moderaternas politik hade vi alltså haft 60-timmars arbetsvecka och ingen semester och du själv hade inte ens fått rösta i allmänna val.

    Hur har du mage att påstå att den skulle vara vinklad? Eller vilka punkter menar du är felaktiga?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag har inte påstått att den är vinklad men den spänner över 100 år och vi har utvecklats ganska mycket under dessa år. Politik, samhälle måste förändras för att kunna fungera.

 2. Bergis

  Du glömmer bort att det var per-Albin Hansson, Tage Erlander, Olof Palme och Ingvar Karlsson som byggde upp Sverige till vad det är nu. Utan dem hade du inte kunnat spy skit på din blogg som du gör nu. Otacksamt är bara förnamnet. Förövrigt är det Jimmie Åkesson som bestämmer vilka som får bilda regeringen i nästa val.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Är det fel att prata om allas lika rätt när det gäller skyldigheter, rättigheter och möjligheter?

 3. Basic rules

  Ja för alla som efterhand kvalificerat sig för ett svenskt medborgarskap och nuv medborgare .

 4. Dr Hans Arp

  Peter Åbergs lista eller fantastiska uppräkning som du väljer att kalla den är inte vinklad utifrån någon politisk åskådning. Varken liten eller stor. Det är en sammanställning hur högerpartiet/moderaterna/Nya moderaterna/ Arbetarpartiet nya moderaterna eller vad man nu önskar kalla sig röstat i riksdagen. I min ögon är listan skrämmande och tydlig,synisk och människofientlig. Jag kan inte föreställa mig någon som tycker det är fel med begreppet lika för alla. Gällande möjligheter,skyldigheter och rättigheter. Men så enkelt är det tyvärr inte. Dessa begrepp kan man använda hur och till man vill oavsett agenda. Man kan om man är moderat, ny eller gammal säga att alla dessa begrepp går att implementera till samtliga punkter på Peter Åbergs ”fantastiska lista”

  Lika för alla betyder alltså inte lika för alla utan är fritt att tolka oavsett politisk åskådning . Jag väljer att tolka Elisabeth som en mycket farlig politiker pga bristande intelektuell förmåga att fånga och se det subtila i ordens betydelse i allmänhet.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Den lista som en tidigare kommentator presenterade är sedan 1919, alltså 100 år gammal. det har hänt en del under alla dessa år och det innebär att politik också måste förändras. Tråkigt att du inte väljer att se att politiken måste anpassa sig efter den samhällsutveckling vi har. Jag har tyvärr inte tid att gå igenom alla övriga partiers tidsresa i utveckling men jag förutsätter att det ser ungefär likadant ut inom alla partier då alla måste förändra sig utifrån hur världen ser ut. Hur du kan påstå att jag har bristande intellektuell förmåga ser jag bara som ett oförskämt påhopp som det är trist att du gör,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.