Spännande handlingsplan!

Jag tycker det är intressant att den rödgröna regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att utvärdera snöröjningen i landet. En handlingsplan med konkreta förbättringsåtgärder ska också tas fram. Den vinter som inte ännu riktigt har försvunnit i våra norra delar har satt alla på prov och det har varit en ovanligt besvärlig vinter med mycket snö och den kom dessutom väldigt tidigt. Enligt regeringen så ser kraven olika ut och varierar med olika typer av vägar och järnvägar och mängden trafik, men gäller på samma sätt i alla delar av landet. Jag ser fram emot denna handlingsplan, det innebär att man i princip måste göra lokala handlingsplaner för stora delar av landet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  Ja detta är bra. Även om jag anser att snöröjning är en kommunal fråga så är det kanske bra att det tittas på förmågan kommunerna har för detta.

  Fast denna fråga är ju knappast ny, tänk att det behövdes en rödgrön regering för att se hela landet….

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Hoppsan, nu tog vi i så att det knakar. En mer Norrlandsfientlig regering har jag inte sett, så detta är positivt men inte skulle jag påstå att det beror på regeringen mer på vilken situation vi haft i vinter. Vädret styr inte politiken över!

 2. Jörgen kanon

  Statens vägar är statens ansvar, att blanda in kommunala vägar i sammanhanget visar bara på okunskap. Att staten sätter hårdare krav går att läsa i regleringsbreven, detta är det regeringens vilja och intentionerna går inte att missförstå hur mycket man än försöker titta åt ett annat håll. Inte ens att vilja medverka till att ge möjligheter till flexibilitet för entreprenörerna visar på föraktfull syn på glesbygden och dess innevånare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.