SIP och inte suck!

Trygg och säker utskrivning heter ett nytt arbetssätt som mer eller mindre införts i hela landet. Det bygger på en ny lagstiftning om att patienter inte ska bli kvar på sjukhus längre än vad som är behövligt och att ett ökat samarbete mellan primärvård och kommun ska ske så att hemgången blir så trygg och säker som möjligt. Vi har arbetat efter detta koncept nu i en dryg månad och jag måste säga att jag var skeptisk till att börja med eftersom hela denna förändring har föregåtts av en otroligt omständlig process. Nu när allt finns på papper och alla är överens om hur vi ska arbeta så fungerar det betydligt bättre än vad jag kunde tro. Det är intressant att ett nytt arbetssätt kan förändra tänket hos så många och öppna ögonen för möjligheter som man inte kunde tro. Det är kul då nya rutiner verkligen får positiva effekter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.