Vårdköerna har ökat med 152%, nu tillsätts en utredning!

Vårdköerna har ökat med 152% i Västerbotten på 4 år , Lösningen för den röda majoriteten i Västerbotten har varit att höja landstingsskatten . Bevisligen har detta inte haft någon effekt utan vi står inför ett faktum där vi får stå allt längre i vårdkö, bollas mellan olika kliniker för att komplettera undersökningar. Nu är det val i september och det märks på många sätt. Nu har den röda regeringen vaknat och inser att ha människor stående i långa vårdköer inte är någon bra idé. Så här säger socialminister Annika Strandhäll” . För att de ska kunna korta köerna och för att regeringen ska kunna se resultat av de historiskt stora satsningar som görs så krävs mer och bättre uppföljning. Flera av landstingen behöver göra mer” Nu tillsätter man en ny utredning där Socialstyrelsen ingår att göra djupare orsaksanalyser för sjukdomar med speciellt långa väntetider. Det kan också gälla områden där många patienter väntar eller där det finns särskilt stora skillnader i väntetider över landet. Socialstyrelsen ska även fortsätta arbetet med rapportering av väntetider vid akutmottagningar och vidareutveckla uppföljning av väntetider enligt principen patientens väg genom vården. Spännande !

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Bergis

    Ledsen men alla pengar måste gå till Fredrik Reinfeldts ”oppna era hjärtan” politik. Det var Fredrik som slog på kranarna. Visst minns du väl det och nu ska det betalas.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vem öppnade alla gränser 2015? Och insåg efter ett tag att detta inte gick och fick stänga alla gränser och miljöpartiet grät!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.