Irland tar ett steg i rätt riktning, inte SD

I vårt land har vi oavsett regering kämpat för kvinnans rätt till sin egen kropp och vi har varit tydliga med att om en kvinna eller ett par beslutar sig om att utföra en abort så erbjuds den möjligheten om graviditeten inte gått väldigt långt. Idag är det en hårfin skillnad mellan möjlighet till abort och möjligheter att rädda väldigt tidigt födda barn.
Många länder runt om i världen har en otroligt sträng abort lagstiftning och det finns till och med länder som helt förbjuder abort. I Sverige har Sverigedemokraterna varit tydliga med att de vill göra det svårare att få en abort och de för en stram linje vilket känns väldigt bakåtsträvande.
En glädjande nyhet i denna fråga var att Irland som tidigare haft ett total förbud mot abort nu haft en folkomröstning där en stor majoritet röstade för att ändra lagstiftningen och göra det mer möjligt att utföra en abort.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Olle

  Du kanske borde ta ett snack med dina partikamrater om detta.

  I Umeå var Nazister på en skola och skrämde barn och lärare. Dom flesta politiker har sagt ifrån, inte Ågren eller Reidl. Har Moderaterna Nazifierats?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Moderaterna har aldrig och kommer aldrig att jämställas med nazister!

 2. Bergis

  Det råder panik bland moderaterna efter Statistiska Centralbyråns senaste partisympatiundersökning. Nu söker Elisabeth Björnsdotter efter vänsterextrema argument mot SD.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är val den 9 september, det är då vi får de korrekta siffrorna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.