Bra med ny lagstiftning!

Regeringen föreslår att den förälder som inte är gravid ska få rätt till föräldrapenning för att följa med till mödravården från och med sextionde dagen innan beräknad förlossning. Dessutom föreslås att en förälder får rätt till föräldrapenning för att delta vid barnets inskolning till förskolan och skolan. Det är intressant att dessa lagförslag läggs fram när man varit tydlig med att det är staten som ska bestämma hur man ska familj ska dela upp föräldrapenningen när barnet är fött. Jag tycker att det är bra nya lagförslag men det rimmar lite knepigt med tidigare ställningstagande

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  Hur kan det vara dåligt att lagstifta om detta?!

  Många många liberala arbetsgivare är såklart väldigt öppna för att underlätta för blivande och nyblivna föräldrar, dessa liberala arbetsgivare löser också denna saken internt och står sällan i vägen.
  På dessa arbetsplatser är det inga som helst problem utan saken löses mellan arbetstagare och arbetsgivare med bara glada miner.

  Dock finns det också många företagare som totalvägrar sina anställda några som helst möjligheter att följa med på till mödravårdsbesök. För de arbetstagare som har konservativa arbetsgivare är det självklart bra att Regeringen nu föreslår en lagstiftning i frågan så att även arbetstagare på dessa arbetsplatser ska få samma möjligheter som andra.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jämställdhet är en svår fråga och inte enkel att lösa, vi lägger väldigt olika värderingar i detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.