Hur räknar (V) ?

Jag har sagt det tidigare men det tål att upprepas. Man får de politiker man förtjänar. Det var mer än tydligt i tisdagens debatt i Västerbottens Nytt mellan (C) och (V). Stora delar av debatten handlade om primärvården och hur vi ska kunna lösa den stora utmaningen med få distriktsläkare och en skenande ekonomi. Ewa-May Karlsson (C) var tydlig med att det inte går att fortsätta i samma hjulspår då vi i dag ser ett underskott bara för primärvården på dryga 128 miljoner. Det finns idag något färre än 10 hälsocentraler i Västerbotten som har en annan driftsform än landstinget och det anser Liselotte Olsson(V) att vi inte har råd med. Alla hälsocentraler i Västerbottens ska drivas av landstinget, erbjuda samma vård och omsorg. Hur tänkte (V) nu, precis som vanligt skulle jag påstå, inte alls! Om alla hälsocentraler drevs av landstinget skulle underskottet vara betydligt större, det inser inte (V) utan de ser bara att andra driftsformer är av ondo och till varje pris ska förgöras. (V) ser inte att de hälsocentraler som har andra driftsformer än landstinget är tvungna att ha en budget i balans, ligger högt i kvalitetsundersökningar och högt i patientnöjdhetsundersökningar. Alla dessa fakta blundar (V) för och hur de kan tro att landstinget skulle få en bättre ekonomi inom primärvården om alla hälsocentraler drevs av landstinget är en ren och skär ideologisk idioti.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Olle

  Racka ner på andra utan att förklara hur sjutton ni ska få ihop det. så klassiskt M!

  Jag gissar att er lösning blir i stil med, ni är inte sjuka, ni behöver inte vård?

 2. Michael Rönnlund

  Lätt förstå hur V tänker om man tar av sig sina ideologiska skygglappar.

  Utan vinster i välfärden går alla skattekronor till det de är avsedda för. Idag försvinner enorma summor till riskkapitalbolag med mera. Alliansen vill att dessa bolag ska kunna fortsätta ta ut hur hög vinst som helst.

  Att sluta använda sig av bemanningsföretag som hyr ut stafettläkare och sköterskor skulle direkt ha en mycket gynnsam effekt på landstingets budget. Finns det ingen marknad för dessa läkare och sköterskor har de ingen annan möjlighet än att ställa in sig i ledet och jobba för acceptabla landstingslöner. En stor del av dagens underskott kommer ifrån de som väljer jobba från bemanningsföretag. Det är ni i alliansen emot.

  Förbjud privata försäkringar som är inget annat än att kringgå hälso- och sjukvårdslagen. Vård efter behov ska styra svensk sjukvård och det gör det inte med dessa privata försäkringar där rika köper sig före i köerna. Privata försäkringar urholkar även den offentliga sjukvården. Alliansen är emot att dessa privata försäkringar försvinner.

  https://www.svd.se/forskare-privat-forsakring-urholkar-varden

  Varje människa med minsta sunt förnuft förstår detta men ditt resonemang bottnar inte i sunt förnuft utan ideologi.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Mitt resonemang bottnar i verkligheten, i att kunna erbjuda vård och omsorg av hög kvalitet utan att behöva ta hänsyn till driftsform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.