Både ris och ros!

26 av de universitet och högskolor som erbjuder högskoleutbildningar i höst ökar antalet antagna jämfört med höstterminen 2017. Det är positiva siffror att fler vill studera och utbilda sig. Jämfört med det första urvalet för höstterminen 2017 är det en ökning med 5 940 personer, vad som är mer oroande är att det är fler som söker till universitet utan att vara behöriga. Antalet antagna till högskolan ökar för tredje året i rad. Samtidigt minskar antalet behöriga sökande. Det är en märklig ekvation och en reflektion från min sida måste bli att de som söker utbildning antingen provar söka eller så saknas rätt information om behörighet. Fortsätter denna trend kan konsekvensen bli att de utbildningar som inte har fulla klasser tar in de som inte har full behörighet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.