Något är helt fel!

Jag har träffat ett stort antal patienter som står i vårdkö för att göra en snarkutredning. Det kommer att ta 3 år innan de får göra denna snarkutredning och det är helt oacceptabelt. Om man kontaktar vården och vill använda den vårdgaranti som finns så blir man skickad till Stockholm för att göra sin snarkutredning. Är det här rätt använda resurser i vårt landsting? (S) har höjt landstingsskatten och vårdköerna bara växer. Det är något som rimmar dåligt. Antalet administratörer är fler i antal än vårdpersonal. Prioriteringarna är helt fel. Dom röda siffrorna i landstingets ekonomi fortsätter att öka, varför tar den styrande majoriteten inte ansvar?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. erot

    Då hade jag en väldig tur som fick göra en snarkutredning år 2000,efter att ha väntat bara 2 månader tror jag det var,utredningen gjordes här på NUS,och visade att jag hade en massa andningsuppehåll sömnapne` varje natt.Jag vart som en ny människa efter jag erhållit en C-PAP, Jag vet att folk med sömnapne` bara går på halvfart i jobbet.
    Och nu är det alltså 3 års väntetid!! Vart har pengarna tagit vägen? eller är det så att det gör ingenting om folk går omkring sömniga på dagarna,för att inte tala om olycksrisken vid bilkörning,
    P.S jag vet vart pengarna tagit vägen

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag tror att du hade tur som fick göra din utredning då, nu när man valt att centralisera länskliniken till Umeå och dessutom göra den prioritering man gör så blir konsekvenserna oacceptabla. Vi måste tänka om inom landstinget och inte fastna i gamla hjulspår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.