Fler vägar in!

Vi har en utmaning att möta och den finns inom många områden redan här att hantera. Jag pratar om kompetensbrist inom flera yrkesområden. Vi ser det inom vård och omsorg, vi ser det inom många tekniska yrken, vi ser det inom läraryrken, polis, ja områdena är många. Nu har den rödgröna regeringen öppnat upp för att det ska finnas fler vägar att bli lärare. Arbetslivserfarenhet och tidigare studier ska tas tillvara, och det ska gå att läsa in det man saknar på ett effektivt sätt. På papperet låter det som en bra satsning. Jag hoppas att det går att genomföra utan det regelkrångel som brukar omgärda ”genvägar”.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.