Lågt och smutsigt!

Vad menas med detta? Flera av mina vänner som bor i lägenhet har fått vita kuvert med Socialdemokraterna som avsändare. Försvarsminister Peter Hultqvist har skickat ett meddelande där han ljuger alla som är mottagare av brevet rätt upp i ansiktet. I brevet står det tydligt att om man har för avsikt att rösta på Nya Moderaterna som kommer vi att införa marknadshyra och deras hyra kommer att öka med 40-50%. Jag trodde inte att man som statsbärande parti kunde sjunka så lågt att sprida uppenbara lögner om andra partier. Denna valrörelse kommer att gå till historien som en av de lägsta och smutsigaste. Detta är inte politik, detta är ren och skär smutskastning!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

9 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Moderaterna kommer inte att införa marknadshyror! Det är så bottenlågt att ljuga om andra partier!

 1. Sören

  Så du menar att Moderaterna inte vill införa marknadshyror? Om man inför marknadshyror, vad tror du händer med hyrorna? I Lycksele blir det knappast några 40-50%. Men i storstäderna scenariot med en ökning av hyrorna 40-50% rätt troligt. Efterfrågan är betydligt större än vad utbudet är. Vad är lösningen för att minska köerna för hyresrätter? Är det marknadshyror?
  Har något som släpps fritt eller privatiserats fungerat?
  Bilprovningen, Elmarknaden, apoteken, taximarknaden, ja listan går att göra lång på exempel där tillgängligheten har blivit bättre – men kostnaden mycket högre. Större konkurrens, men högre priser. Det fungerar inte som förr i tiden. Då var inte girigheten och egoismen lika utbredd. Nu ska alla sko sig så mycket som möjligt på andra. Vinstmaximering gäller överallt.
  Därför kommer inte marknadshyror heller att lyckas åstadkomma önskat mål. Det enda målet hyresvärdarna kommer att ha är att driva upp hyrorna maximalt.
  Jag såg en dokumentär om den nu döde sångaren i Motörhead, Lemmy. Han hade en lägenhet i England som han gillade så mycket. Anledningen till att han gillade den var att hyran fick max höjas 9% per år…
  Du tycker att det är bra med marknadshyror? Du ser ingen risk att alla rika bor på ett ställe och alla fattiga kommer att klumpas ihop på några områden. Men det är kanske så Moderaterna vill att det ska vara? Skillnad på människor – baserat på pengar.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Moderaterna har inte för avsikt att införa marknadshyror. Att sprida lögner om andra partier är ett lågvattenmärke i desperation!

 2. Oberoende Politisk Bedömare

  Fast det är ju så att marknadshyror (vilket i sig skulle vara helt rätt att införa, trots kraftigt ökade hyresnivåer) skulle få hyresnivåerna att öka markant. Siffror upp mot 40-50% är inte alls orimligt. Så helt fel har faktiskt inte S i frågan.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Moderaterna har inte för avsikt att införa marknadshyror. Tänk om (S) kunde fokusera på sin egen politik istället för att sprida lögner om andra partier. Det är så lågt!

   • Sören

    Allt beror på hur man tolkar saker och ting.
    Moderaterna beslutade på sin partistämma i oktober förra året, efter påtryckningar från MUF, att verka för ”ett mindre reglerat hyressättningssystem i hela beståndet.

    MUF vill gå längre än så. Det finns påtryckningar för marknadshyror fullt ut, överallt…

    Hmmm… Luddigt… Som väljare är inte luddiga formuleringar önskvärda.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Att på en partistämma ta ett beslut att verka för något är inte detsamma som att genomföra det. Skrivningen som du själv säger är luddig och definitivt inte tydlig att M ska införa marknadshyror och att hyrorna ökar med 50%. Att MUF vill gå längre är ett ungdomsförbunds agerande. Alla ungdomsförbund vill utmana sina moderpartier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.