Ekvationen går inte ihop!

Det politiska engagemanget är stort, oavsett tid på dygnet så är politiken topp 1 i alla medier. Idag går USA till mellanval och det kan bli ett spännande val. Får republikanerna behålla makten kongressen eller inte? I Sverige ligger vi inte långt efter när det handlar om spänning inom politiken. Nu har talmannen Andreas Norlén aviserat att han kommer att föreslå Ulf Kristersson till statsminister och att han kommer att prövas genom en omröstning i riksdagens kammare redan nästa vecka. En förhandling handlar om att ge och ta, det handlar om att ta ett steg bakåt eller ett steg framåt. Det handlar om rörelse! Det är lite intressant att lyssna på alla kommentarer och uttalanden där man står kvar på sin position, man vill ha Ulf Kristersson som statsminister, är inte villig att förändras och kommer i nästa steg att rösta nej till Ulf Kristersson i statsministeromröstning. Det är en ekvation som i nuläget inte går ihop. Jag hoppas att när allvaret kommer krypande allt närmre så blir det andra besked

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Jörgen Kanon

  Att det blir ett löjans skimmer över målaren då han upptäcker att hela arbetet havererat genom att han målade in sig i ett hörn som blir allt trängre ju mer han anstränger sig. Alla kan se den bilden framför sig, likt en klassisk skämtteckning. Det beskriver utan omsvep det politiska sandlådekriget som förs och har förts sedan tid tillbaka.

  Vid förra valet ingicks en ohelig allians, DÖ som var död innan den ens sjösattes. Var i den processen missade man nästkommande val och utgången av den? Vad har man gjort under de sista 4 åren?

  Uppenbart har gjort som målaren, i alla läger och konstellationer!
  Allt mer tiden gick desto mera positionerar man sig i totalt mörker utan någon som helst tanke på vare sig demokrati eller respekt för folkets val.

  Så Elisabeth, hur svag anser du Sveriges politiska system och alla dess utskott och organisation från den lilla kommunen upp genom landsting och riksdag ut till regeringen vilket då beskriver hela förvaltnings Sverige?

  Frågan är adekvat, då alla utan omsvep sväljer medias bild över hur bräckligt systemet är om det kommer in en virrhjärna i systemet?

  Men, hur många stolpskott till politiker har inte passerat revy under de sista 70 åren? Hur kan det komma sig att systemet hållit ihop då? Det finns och fanns de som är samhällsomstörtande och till och med går i andra länders ledband. Vore det inte klädsamt att börja summera och reflektera lite?

  Idag kan man se spåren efter senaste årens röstningar i riksdag där Alliansen gått samman med socialdemokrater, miljö- och vänsterpartister där beslut besudlat kampen mot antisemitism och frikostigt medverkat till stora direkta internationella stöd för terror och judehat, allt för att markera och stämpla mot SD….

  Jag är definitivt ingen SD:are, men måste reagera mot senaste tidens makabra danser där de etablerade partierna på intet sätt skiljer sig nämnvärt från SD.

  Senaste ärendet där en överläkare på Karolinska tar ”time out” för han trakasserat en hel avdelning där det arbetade judisk personal och kallade platsen för ”judeghettot”. Var är den politiska indignationen där, var den ens trovärdig det lilla som klämdes fram?

  Här börjar kanske ett mönster märkas att då det kommer till att understödja rasism så verkar ingen gå fri i det etablerade etablissemanget.

  Så hur stabil är det politiska systemet, kollapsar det fullständigt om en virrhjärna till dyker upp? Frågan är nog hur länge det tar det innan färgen torkat så man kan resa sig och börja fungera.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Tänkvärda ord och jag kan till vis del hålla med dig om att vi sett en allt mer urholkad politisk arena där nästan alla partier närmar sig varandra inom många områden. Jag har full förståelse att omvärlden som ofta anser att Sverige är ett föredöme nu skakar på huvudet och förstår inte vad vi håller på med. På frågan hur stabilt vårt politiska system är så tycker jag nog att det är stabilt, det har vi facit på efter en djup lågkonjunktur som nu övergått till högkonjunktur.
   Vi har tyvärr ett samhällsklimat som inom många områden tappat greppet om verkligheten och jag har inga konkreta lösningar på hur vi ska se en tydlig förändring

   • Jörgen Kanon

    Det konkreta förblir politikernas mardröm, men det är just det som definierar politikerna.
    Vore det inte klädsamt att låta färgen torka i hörnet, och börja reflektera, det börjar verkligen likna en pilsnerfim hela eftermälet efter valet….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.