Oerhört inkonsekvent!

I dag har något inträffat som jag inte trodde skulle ske. Två borgerliga partier har röstat bort en borgerlig statsminister och sagt nej till att bilda en Alliansregering. Ett märkligt sätt att hantera en komplicerad politisk situation och ett märkligt inkonsekvent resonemang. Ulf Kristersson har varit tydlig med att en Alliansregering ska driva Allianspolitik. Om det finns andra partier som också tycker att det är en bra politik så kan vi inte hindra dom från att rösta på oss. Detta var ett faktum förra mandatperioden då ca 150 Alliansförslag röstades igenom riksdagen med hjälp av andra partier som också tyckte att det var bra förslag. Idag gick det inte! Tråkigt för Alliansen, tråkigt för Sverige som just nu mer än nånsin behöver en Alliansregering för att skapa ett starkare Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

 1. Petter

  Centern har redan idag fått mitt utträde som medlem ,så det blir nog M i framtiden. Och hoppas många med mig gör det samma särskilt om C närmar sig S ännu mer.Undrar vad C väljarna vill men ytterst är det nog AL som vill bli statsminister och kan vandra över lik för detta.

 2. John

  Dom ville inte ge SD inflytande i politiken , därför hoppade L å C av å röstade nej . Svårare än så är inte en analys av läget . Hade Kristersson velat regera så fanns de flera alternativ , men han ville inte kompromissa om sin egen politik . Han var bara intresserad av makt .

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag skulle vilja att du berättade om alla andra alternativ som finns. Det är för mig så inkonsekvent att säga att man vill ha en Alliansregering med en moderat statsminister och ändå rösta nej! Både S och MP har sagt nej till att bilda regering med Alliansen eller ens stötta en Alliansregering. Vad återstår??

 3. Jörgen Kanon

  Det är med förtroendet man vinner vid valurnan som skall effektueras. Om inte det förtroendet förvaltas efter vad som väl beskrivits innan då politikerna stod på knä, bönade och bad efter väljarnas röster efterlevs bör rätt epitet sättas på de missbrukar sin förtroendeplats !

  Uppenbart förblir frågan om (C)+(L) överhuvudtaget går att lita på, de har redan blåst sina väljare och underminerat den politik de gick till val med. Samtidigt visar man Allianssamarbetet ”digitus medius”.

  Att man i och med detta förordar (S)+(V)+(MP) säger så ofantligt mycket som inte lämpar sig i tryck.

  Så vad slutar nu då detta? Det kanske slutar med att landet fungerar bäst utan både statsminister, regering och riksdag……….

  En tanke, kanske inga som helst ersättningar skulle utgå från valdagen tills den nya regeringen är utsedd, då kanske det blev reala diskussioner och inte lekstuga som nu det är !

 4. Hans Forsberg

  Hej
  Läs ledaren i DN om er kanossavandring.
  Hoppas att den ger dig lite vidare referenser för att förstå
  Har du tid rekommenderas även dokumentär om ”Gyllene gryning” i Grekland för att få perspektiv på var den nationalistiska konservativa rörelsen kan leda till
  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

 5. Carl-Axel Otterhall

  Ett starkare Sverige? Anser du att det skulle bli ett starkare Sverige med SD i ”förarsätet”? Jag ger en eloge till C och L för att de står för vad de sa inför valet. Det gör inte M! Bedrövligt!!!!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Ulf Kristersson har varit tydlig med att han vill driva Allianspolitik. Lika tydlig som att Stefan Löfven vill driva sin (S) politik. Om V och MP tycker att S politik är bra så röstar man på den, Om andra partier anser att Alliansens politik är bra så kan ingen hindras från att rösta på den politiken. Att det innebär att sitta i ”förarsätet” är helt felaktigt. Granska hur alla omröstningar utföll förra mandatperioden. Hur många gången som SD röstade på S, anser du att de sitter i ”förarsätet” hos Stefan Löfven också?

 6. Ulf Parde

  Jag har ingen beröringsskräck för SD. Kristerssons försök har varit riktiga. Men som det har blivit gäller följande; Nu är tid för S/M. Nej, jag talar inte om sadomasochism utan om regeringssamarbete. Det blir ju oundvikligt att Löfvén får statsministerposten. Hultqvist kan gärna få vara kvar, men Wallström och Morgan Johansson ska bort.
  Svantesson kanske kan få finansministerposten (något ska ju också M ha i en sådan regering).
  M ska ju lägga fram en egen budget. Där är viktigt att M inte sviker vallöftet om sänkt skatt på bensin o diesel. Det är viktigare än ett sjätte jobbskatteavdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.