Jag svarar SD om oseriös politik!

Replik. Jag tycker det vore klädsamt av Sverigedemokraterna att redovisa hela innehållet i den reservation som partiet lagt. I Sverigedemokraternas reservation återfinns nämligen besparingar på nästan alla områden inom utgiftsområde 8: Migration. Den stora satsningen återfinner man väldigt tydligt på förvarsplatser.

Replik på Jonas M Anderssons, SD (riksdagsledamot Västerbottens län, ledamot i socialförsäkringsutskottet) replik ”Det hade varit klokare att rösta med SD”, publicerad på norran.se lördagen den 12 januari 2019.
Jonas M Andersson (SD) skriver i en replik på mitt debattinlägg ”Det behövs minst ett nytt förvar i norra Sverige” (Norran 11/12 2018) att han tycker att det är märkligt att jag och mina M-kollegor i Sveriges riksdag inte röstade på Sverigedemokraternas reservation i socialförsäkringsutskottets utgiftsområde 8: Migration.
Jonas M Andersson skriver i repliken att ”Ordning och reda i migrationspolitiken kräver nämligen också ordning och reda inom Migrationsverket. Produktiviteten och effektiviteten kommer inte att öka med hög personalomsättning, och helt nödvändiga förvarsplatser kommer inte att kunna byggas utan pengar”. Han fortsätter: ”Det var också därför Sverigedemokraternas reservation innehöll inte bara satsningar på Migrationsverket, utan dessutom en riktad avvisningsmiljard där byggandet av nya förvarsplatser ingick.”
Jag är överens med Jonas M Andersson om att ordning och reda är en förutsättning för att en myndighet som Migrationsverket ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt.
Tyvärr har effektiviseringen inom myndigheten gått åt fel håll och det finns därför anledning att se över anslagen.
Det är dock betydelsefullt att man har en helhetssyn inom ett utgiftsområde för att få så bra verksamhet som möjligt.
Jag tycker det vore klädsamt av Sverigedemokraterna att redovisa hela innehållet i den reservation som partiet lagt.
I Sverigedemokraternas reservation återfinns nämligen besparingar på nästan alla områden inom utgiftsområde 8: Migration. Den stora satsningen återfinner man väldigt tydligt på förvarsplatser.
Som företrädare för Moderaterna tycker jag att det är ett märkligt sätt att hantera ett utgiftsområde. Att lägga besparingar på nästan alla områden för att göra en satsning på förvarsplatser.
Det är inte ett seriöst sätt att hantera ett utgiftsområde.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M), riksdagsledamot Västerbottens län, ledamot socialförsäkringsutskottet och ersättare arbetsmarknadsutskottet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.