Varför ska man inte vaccinera sina barn?

Vi får notiser nästan varje dag att det förekommer olika smittsamma sjukdomar och att vi ska vara försiktiga vid utlandsresor. Nu senast handlar det om att det finns mässlingsmitta i franska alperna. Jag har så svårt att förstå hur föräldrar medvetet väljer att inte vaccinera sina barn mot de olika sjukdomar som ingår i barnhälsovårdens vaccinationsprogram. Sedan 2001 så har antalet barn som inte vaccinerar sig fyrdubblats och det är en oroande utveckling. Vaccin är till för att skydda sig själv mot smitta samtidigt som det skyddar din omgivning mot att bli sjuk. Att välja att inte vaccinera sig är skaligt för alla.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Bergis

  Därför att människors hjärna är konstruerad som den är. Somliga tror på Jesus eller Allah. Somliga tror att vaccin är farligt.

 2. Jörgen K

  Att inte låta vaccinera är uteslutande medias fel som låter publicera irrläror utan reflexion över konsekvenserna. Otal är även de skrifter som sprider lögner och desinformation om alla de horribla konsekvenser som drabbar barnen om de erhåller vaccinet. Den engelska läkaren Andrew Wakefield manipulerade och jäviga artikel från 1998 om kopplingen mellan autism och vaccinet fick stor spridning. Läkaren åtalades och fråntogs sin licens, men media hakade på i sedvanlig oordning…

  Mässlingen var utrotad i praktiken i Sverige men har fått ny fart genom dels vägran att låta vaccinera, eget ökat resande och framförallt den okontrollerade invandringen.

  Självklart skall vaccinet ges tvingande, all form av vägran skall rapporteras och jämställas med misshandel. Vad som gäller det nationella vaccinationsprogrammet skall det även vara tvingande obligatoriskt.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Tyvärr är barnhälsovård en frivillig verksamhet och vill man inte delta i detta så kan man välja att stå helt utanför. Jag håller med om att det borde vara obligatoriskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.