Straffbeskatta inte kvinnor på landsbygden!

Straffbeskatta inte kvinnor utanför storstäderna!
Den feministiska regeringen med stöd av Centern och Liberalerna minskar kvinnors månadsinkomster och livsutrymme med en ökad skatt på bensin och diesel. Gapet mellan landsbygd och stad ökar. Företag, yrken och arbetstider utanför kollektivtrafiken straffas. Många kvinnor arbetar i offentlig sektor med arbetstider på dygnets alla timmar och de har långt ifrån alltid möjlighet att använda kollektivtrafiken, om den ens finns. Kvinnorna ska också hämta och lämna barn på förskolan och skjutsa till aktiviteter utanför kollektivtrafiken. Att investera i en miljöbil är inte alla förunnat. Människor har inte råd att ställa om i takt med att den feministiska regeringen ökar deras kostnader för att ta sig till och från jobbet. Samåkning, cykling eller att åka just kollektivt är inte en möjlighet från Smygehuk i Skåne till Kiruna i Norrbotten. Det talas så varmt om en levande -och livskraftig landsbygd. Samtidigt så ger ökade drivmedelskostnader från regeringen en straffbeskattar för dessa kvinnor. Månadsinkomsten äts upp av bensin och dieselskatt och livsutrymme minskar. Samtidigt står landet med en utmaning där många kvinnor söker sig från offentlig sektor. Vem ska arbeta där i framtiden?
Det är inte dessa enskilda personer i vårt land som är de stora miljöpåverkarna. Miljön och klimatet är globalt inte svenskt. Rätt åtgärder på rätt sätt och på rätt plats är inte att straffa kvinnor runt om i Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
Ledamot Moderatkvinnornas styrelse och Riksdagsledamot från Västerbotten

Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M)
Ledamot Moderatkvinnornas styrelse och Riksdagsledamot från Skåne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.