Vi måste rädda våra företag och arbetstillfällen!

I dag har Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson i en pressträff presenterat hur vi anser att den ekonomiska strategin för att rädda jobben ska se ut. Vi efterlyser att Sverige byter ekonomisk strategi och går in mer aktivt för att rädda jobben än vad regeringen gör.

Ju mer vi investerar i krisåtgärder nu, desto mer finns kvar av jobb och företag när smittspridningen är under kontroll, och desto snabbare blir återhämtningen. Moderaterna vill därför att staten är beredd att ge direkta stöd på upptill 100 miljarder kronor per månad under april och maj för att jobben ska kunna övervintra.

Vi efterlyser att följande krisåtgärder behöver införas:
Helt slopade arbetsgivaravgifter under april och maj
Möjlighet till korttidspermittering på heltid
Företag som tappat minst 30% av sin inkomst bör få stöd av staten för att täcka de fasta kostnaderna

I dessa tider måste vi göra allt vi kan för att rädda företag och arbetstillfällen

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

2 kommentarer

 1. Leif

  Moderaterna vill alltså ge företag som går bra mer pengar. Så jävla oansvarigt! Skulle inte förvåna mig ifall ni motsätter er höjd a-kassa eller något liknande med.

  Jag förväntas klara mig i 2-3 månader om något oväntat händer, här finns företag som går under efter någon veckas problem. vart är deras ansvar, kommer du till min räddning när jag drabbas om några månader? VA??

  Vågar du svara? Eller bryr du dig bara om företagen?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vi bryr oss om alla företag, och i dessa tider har vi inte råd med politiska diskussioner. Vi måste rädda så många svenska företag och arbetstillfällen vi kan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.